El dia 3 de maig es va organitzar una sortida amb els alumnes de 3r. de Grau i 2n de PIDOD de l’ESDAP Ondara de Tàrrega. En el marc de les periòdiques visites que el col·legi per a presentar-se als alumnes de les escoles de disseny del territori es va apostar aquest any per donar-los un sentit més didàctic i entusiasmador afegint la visita a projectes reals realitzats pels dissenyadors de la demarcació i més concretament a la ciutat de Lleida.

La jornada va començar amb la presentació del projecte de la col·legiada Ana Velasco en un recorregut pel seu propi estudi, Escalímetre, al barri de Cappont. En ell es va explicar en primera persona com es pensa un projecte; les possibilitats i capacitats que un bon professional té davant d’un espai que d’entrada es presenta com a molt complicat -per les diferents altures, restricció de les normatives i la presència d’elements estructurals- i de com s’organitza des d’un punt de vista espacial la feina en un despatx professional.

En segon lloc es va visitar un projecte d’hostaleria, el restaurant del xef Jordi Vidal, L’Espurna dissenyat pel col·legiat Albert Salvia. En ell a més a més de visitar les instal·lacions, parlar de com treballar els materials, les sensacions i l’ús es va fer un especial èmfasi en l’evolució d’un projecte des de la realització de l’encàrrec fins a la inauguració. Aquest va donar lloc a un interessant debat sobre el procés d’obra, la relació amb els industrials, les visites d’obra, etcètera.

El darrer projecte a visitar va ser de la mà de Teresa Balaguer i Cristina Pla, el centre d’estètica Aroms. En ell es va poder apreciar com es treballa amb la rehabilitació i la integració dels elements de patrimoni -s’ubica en el traçat de l’antiga muralla de la ciutat- en un projecte d’interiorisme. I també com la formació i l’experiència dels integrants d’un estudi dóna lloc a una manera de procedir en el desenvolupament i execució dels projectes.

Finalment, a la COELL, es va fer la presentació pròpiament dita del Col·legi explicant, la importància de l’entitat en diferents àmbits de la nostra societat i de la col·legiació per a a mantenir viva la professió. Es va acabar engrescant-los a participar als Premis PFC del CoDIC que any rera any premia des d’un punt de vista professional els millors projectes fi de carrera presentats pels alumnes el darrer any de formació.

Tornar a Actualitat